4,7/5 baserat på 26 530 recensioner

200 000+ nöjda kunder

Din kundvagn

din vagn är tom

LANULLVA-HISTORIEN

Beväpnad med omsorg, sunt förnuft och kärlek till sin man Eilif – som alltid kom hem svettig och nedkyld efter skogs- och gårdsarbete, drog Brit fram all sin kunskap och utvecklade en ylleskjorta i en helt ny stickmetod. Genom att kombinera luft med ren ull såg hon till att hennes älskade man aldrig frös igen.

Brit gav de andningsbara ullkalsongerna namnet LANULLVA®. En förkortning för lanolin, ull och värme.

Hon skulle senare vinna Reodor Felgen-priset för sin innovation. Ett revolutionerande stickmönster som ser till att ullen andas och isolerar. SINTEF testade senare ullkläderna och bekräftade Brits påstående – luft måste komma in i plagget, och tillsammans med ren ull bibehåller detta en naturlig värmebalans.

2006 tog Brits dotter Gunn Anne Vinje Lyngstad över verksamheten, som såg det enorma behovet av värmereglerande och funktionella ullplagg för vardagsbruk.

Idag har vi ett stort utbud av moderna och bekväma ullplagg stickade i finaste merinoull, från nyfödd till vuxen. Den ursprungliga och prisbelönta stickmetoden har tagits hand om genomgående för att ge dig god värme. Oavsett väder, årstid och aktivitet.

Vägen framåt - Den dagen Gunn Anne Vinje Lyngstad tog över familjeföretaget och varumärket Lanullva var det inte bara världens varmaste stickmetod som gick i arv.

Familjen på Lyngstad hade alltid varit förtjust i djur och Nordvästnorges mycket speciella natur - det var därför naturligt att produktionen av yllevaror skedde med respekt för värden som förnyelsebart, miljön och bra djur. välfärd.

I sin jakt på de bästa leverantörerna av merinoull såg Anne Gunn mycket dåligt djurskydd på sina resor runt om i världen. Det var också mycket som inte stämde inom fåruppfödning och ren ull. Även stora nationer inom fåruppfödning och ullproduktion behandlar fortfarande sina får dåligt – på många ställen!

Och hur kan du som kund känna dig säker på att den fina ulltröjan inte kommer från får som har ont?

Detta behöver du inte oroa dig för när du köper från Lanullva. Vi sätter djurens välfärd som högsta prioritet vid val av partners, och världens mest hållbara och helt seriösa ullproducent bär varumärket Nativa.

Mulesingfri ull - alltid

Ingen av gårdarna Nativa arbetar med utövar den kontroversiella behandlingen mulesing. Detta skulle vara ett brott mot det omfattande certifieringssystemet.

Djurskydd och hållbar affärsmodell

100 % spårbar ull - hela vägen från gården till dig.

Nativa har ett eget protokoll som går längre än något annat, vad gäller kvalitet och certifiering av gårdar, skötsel av naturen och
djurskydd. Vi älskar samarbetet med Nativa och "våra" merinobönder i Uruguay.

Vi har varit där, i detta mjuka och vackra landskap, och sett det själva. De är inte bara snälla mot djur, växter och den omgivande naturen – de använder även avancerad Blockchain-teknik för att spela in allt de gör under arbetet.

Resultatet är 100 % spårbarhet, från bete till skötsel, klippning, stickning och transport – till oss och vidare till dig. Under 2021 kommer alla nya Lanullva-plagg att stickas med världens finaste Nativa-merinoull, från världens bästa och mest nöjda får.

"Tillbaka till naturen är framtiden" , sa en stolt fårfarmare till Gunn Anne. Tack för att du följde med oss ​​på resan.

Lär känna ullull

Om du är intresserad av att lära dig mer om oss och våra produkter i Lanullva kan du läsa vår blogg här